Start2

Stå när du vill.
Stå var du vill.

Låt oss presentera världens enklaste ståbord - Freedesk Desk Riser!
Freedesk Desk Riser är en portabel bordsskiva som är framtagen för att ge dig en chans att enkelt, snyggt och billigt kunna stå upp och arbeta. Den förvandlar vilken arbetsyta som helst från passiv till aktiv. Med en Desk Riser från Freedesk i hemmet, på kontoret eller i skolan går du från ett stillasittande till ett aktivt arbete. Med nio olika steg höjer och sänker du bordsskivan till en nivå som passar dig. Den låga vikten gör att du enkelt kan flytta runt din Desk Riser i hemmet, på arbetsplatsen eller varför inte till och från de båda!

LÄS MER >

Enkelt välbefinnande

Fördelarna med att stå upp blir tydligare och tydligare för allmänheten; man mår bättre, blir mer produktiv, och förbrukar fler kalorier. Insikten ökar också om att"Sittandet är vår tids rökning” - studier som pekar på nackdelarna förknippade med för mycket stillasittande avlöser varandra. Forskningsvärlden är överens om att vi måste tillbringa mer tid stående än vad vi gör idag. Fördelarna med att stå upp på arbetsplatsen, i hemmet eller i skolan är många. Faktum är att det räcker att stå upp 2 timmar om dagen för att må bättre och drastiskt reducera risken att drabbas av ett flertal livsstilssjukdomar, exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och vissa cancerformer.

LÄS MER >

 Ett bord. Mängder av möjligheter

Freedesk Desk Riser är framtagen för att passa just dig! Ditt hem, din arbetsplats och dina preferenser.
Bordet finns i 8 olika färger; Paris Blue, Lime Green, Scarlet Red, Maize Yellow,
Burgundy, Jet Gray, Pitch Black och Snow White - vilken färg är du?

Utformad för att passa just ditt skrivbord

Vi har utvecklat Freedesk Desk Riser för att passa i alla typer av miljöer och alla varianter av bord. Freedesk Desk Riser Compact passar perfekt för det lilla kontoret. Den låga vikten på endast 3 kg tillsammans med den smidiga storleken gör ståbordet ultraportabelt - allt för möjliggöra att du skall kunna stå när och var du vill! 

Läs mer

För hemmet

Det finns många fördelar med att kunna aktivera sig även i hemmet. Inte bara för alla med hemmakontor, utan även för alla som tillbringar mycket tid framför datorn eller surfplattan. Med en Freedesk Desk Riser förvandlar du vilken plats som helst till ett höj och sänkbart skrivbord och dess låga vikt gör att du smidigt kan ställa undan bordet efter användning. Dessutom kan du välja mellan flera olika färger när du beställer din Desk Riser från Freedesk – allt för att den skall passa in bra i ditt hem och utifrån dina preferenser.

För kontoret

Freedesk Desk Riser är utformad med tillgänglighet i åtanke och vårt mål har hela tiden varit att ta fram en produkt som är portabel, enkel att använda och framförallt ovanligt prisvärd. Kollegor och personal sätter enkelt ut den på sin arbetsplats och kan därefter på ett fåtal sekunder gå från stillasittande till stående arbetsställning. Bordet passar även utmärkt som stålösning till konferensrum, samt till öppna - flexibla - arbetsytor, som blir allt vanligare i kontorsmiljöer.

För skola

Studier från Storbritannien har visat att barn med möjlighet att arbeta stående trivs bättre i skolan, eleverna är mer välmående och arbetsron i klassrummen förstärks. Dessutom är barnen mer engagerade i klassrummet och studieresultaten förbättras. Eftersom Freedesk Desk Riser är byggd med tillgänglighet i fokus kan den enkelt flyttas runt i klassrummet och mellan klassrum.

 Om höj och sänkbara skrivbord

Har du drömt om ett skrivbord som är höj och sänkbart, men aldrig riktigt orkat ta tag i det? Höj och sänkbara kontorsbord är praktiska, men har man redan ett arbetsbord som i stort sett fungerar bra har dylika förbättringar en tendens att halka ned på prioriteringslistan. Och att axlar och nacke värker framåt eftermiddagen beror väl på att det blivit lite si och så med träningen på sistone, men det ska väl också gå att göra något åt. Så småningom.

Kanske funderar du inte så mycket på vad du har för höjd på skrivbordet utan anpassar kontorsstolen så gott det går och biter ihop 40-50 timmar i veckan. Det är förståeligt, men samtidigt mycket tråkigt eftersom det riskerar att ge dig större problem längre fram i livet.

För samtidigt är undersökningarna entydiga. Svenska folket sitter alldeles för mycket, vilket förutom smärta i rygg och skuldror ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, blodproppar, diabetes typ 2, stress, övervikt - till och med depressioner.

Men faktum är att ett höj sänkbart skrivbord är lösningen, lika enkel som genial! Genom att anpassa höjden på skrivbordet kan vi stå upp och jobba, med ett höjbart soffbord kan vi stå upp och fika. Vi kanske inte vill stå upp och jobba hela tiden och då passar det särskilt bra med en höj- och sänkbar arbetsplats där man kan variera arbetsställningen från dag till dag, eller till och med timme för timme.

Är du inte beredd att byta ut ditt arbetsbord mot ett mer ergonomiskt alternativ är den goda nyheten att du inte behöver göra det. Istället kan du med fördel komplettera ditt skrivbord med Freedesk, som är ett portabelt stå skrivbord du ställer på ditt ordinarie kontorsbord. Det är ett höjbart skrivbord lagom stort för ditt tangentbord, mus och dataskärm, eller om du behöver ett litet skrivbord för papper, penna, kaffemugg och armbågar. Det är 54 x 80 cm stort, tillverkat i lackad MDF, med stabila ben av bok och finns i åtta olika färger.

Du ställer Freedesk Desk Riser ovanpå ditt vanliga kontorsbord och höjer upp det till önskad höjd med ett enkelt handgrepp. Det har nio olika steg, så på bara några sekunder har du ett arbetsbord i perfekt höjd för just dig. Sedan är det bara att skjuta undan stolen och resa dig upp. Din rygg och dina axlar kommer att tacka dig.

Eftersom en Freedesk Desk Riser är liten, lätt och smidig kan du enkelt ta det med dig så att du alltid har ett höj- och sänkbart bord tillhands, på jobbet, hemma, på kundbesök och resor. För när du väl vant dig vid lyxen av att stå upp och arbeta i en perfekt anpassad arbetshöjd vill du alltid kunna göra det. Och det kan du, bordet väger bara fem kilo och kan dessutom kompletteras med en praktisk och slitstark väska med ett kraftigt blixtlås och två handtag. Så från och med nu kan du alltid ta med dig din skräddarsydda arbetsplats, vart än du ska. Bordets unika design gör även att ditt arbetsrum blir en inspiration för andra och kommer tydligt stå ut jämfört med andra höj och sänkbara skrivbord

Det finns många fördelar med att stå på jobbet med ett höj och sänkbart bord. Förutom att det motverkar monotona arbetsställningar att få möjlighet att stå vid sitt kontorsbord ger ett höj- och sänkbart skrivbord inspiration att utföra ett bra arbete. Den som står upp och jobbar ett par timmar om dagen får ökad förbränning och minskad risk för sjukdomar eller värk i rygg och axlar. Dessutom blir man piggare och gladare och därigenom mer effektiv. Så gör slag i saken redan idag, införskaffa dig ett höjbart skrivbord och ställ dig upp för en bättre arbetsplats och ett bättre liv!